Kategóriák
Termék részletek


C-vitamin 1000mg (100 tabletta)

C-vitamin 1000mg (100 tabletta)
  • C-vitamin 1000mg (100 tabletta)
  • C-vitamin 1000mg (100 tabletta)
2 410 Ft

A C-vitamin vízben oldódik és egyike a leggyakrabban szedett vitaminoknak. Ez a Vitaking C-vitamin 1000 termékünk C-vitamin és csipkebogyó kombinációja. Tablettánként 1000 mg C-vitamint és 25 mg csipkebogyót is tartalmaz. A csipkebogyó jelentős C-vitamin forrás, és állítólag hasznos, ha a C-vitaminnal együtt fogyasztjuk.

Fontos tudni, hogy nem csak az immunrendszer normál működéséhez járul hozzá, hanem támogatja például az idegrendszer működését, és hozzájárul a normál kollagénképződéshez is.

 

Figyelmeztetés

A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!

Tudnivalók

Száraz hűvös helyen, sugárzó hőtől és fénytől védve tartandó!

Napi ajánlott mennyiség

1 tabletta

Kiszerelés

100 tabletta

OÉTI bejegyzési szám

17151/2015

  • 1000 mg-os C-vitamin, csipkebogyóval

    A C-vitamin egyike a leggyakrabban szedett vitaminoknak. Számtalan feladata van a szervezetünkben és kortól, nemtől és évszaktól függetlenül mindig szükség van rá, ráadásul víz oldékony vitamin, ezért fontos a rendszeres pótlása. A Vitaking 1000mg C-vitamin termék plusz hozzáadott csipkebogyóval van kiegészítve.  A csipkebogyó a természetben előforduló legjobb C-vitamin forrás.

    C-vitamint szedni ma már alap. Ez a Vitaking 1000mg-os C-vitamin az átlagnál több csipkebogyót tartalmaz, tablettánként 25 mg található benne ebből az értékes tápanyagból. Remek összeállítás,  kiváló ár/érték arány. A C-vitaminnak számtalan feladata van a szervezetben, és kortól, nemtől függetlenül mindenkinek szüksége van rá.

    1000mg C-vitamin csipkebogyóval

     

    A C-vitamin hozzájárul:

    • az immunrendszer normál működéséhez intenzív test­mozgás alatt vagy azt köve­tően,
    • a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz,
    • az idegrendszer normál műkö­déséhez,
    • a normál pszichológiai funkció fenntartásához,
    • az immunrendszer normál működéséhez,
    • a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez,
    • a fáradtság és a kifáradás csök­kentéséhez,
    • az E-vitamin redukált formájának regenerálásához,
    • fokozza a vas felszívódását.

     

    A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül az alábbi funkciókhoz:

    • az erek normál állapotának, műkö­désének fenntartásához,
    • a normál csontozat fenntartásához,
    • a porcok normál állapotának, műkö­désének fenntartásához,
    • a fogíny normál állapotának fenntar­tásához,
    • a bőr normál állapotának, működésének fenntartásá­hoz,
    • a fogak normál állapotának fenntartásához.

     

    Látható, hogy a C-vitamin, nem csak az immunrendszer működését segíti. Hatása ennél sokkal összetettebb, komplexebb. A téli időszakban semmiképp nem elhanyagolható a megfelelő mennyiségű C-vitamin fogyasztás. De látható, hogy nyáron is érdemes figyelni a pótlására.

    Az 1920-as évek végén Szent-Györgyi Albert ismeretlen anyagot talált a mellékvesében. Megállapította összetételét (C6H8O6) ami előbb a hexuronsav, később pedig az aszkorbinsav nevet kapta. Ekkor azonosította a C-vitaminnal. Mára a C-vitamin a legismertebb és legtöbbet használt vitamin.

    Később Szegeden felfedezte, hogy hogyan lehet nagyobb mennyiségben előállítani ezt a szerves savat.

    Aszkorbinsav = A- fosztóképző + scorbuticus (jelentése: skorbut)

    C-vitamin = L-aszkorbinsav, ha gyümölcsből vonják ki akkor is és ha laborban állítják elő akkor is ugyan azt a vegyületet kapjuk.

    Az aszkorbinsav egy igen sérülékeny vegyület, például hő hatására elég  gyorsan elbomlik. Tehát ha zöldségeket, gyümölcsöket főzzük, sütjük, akkor gyakorlatilag megsemmisítjük a C-vitamin tartalmukat.

  • Cikkszám
    vd617336
Webáruház készítés