Kategóriák
Termék részletek


Brokkoli kivonat

Brokkoli kivonat
  • Brokkoli kivonat
  • Brokkoli kivonat
2 590 Ft

A brokkoli igazi multivitamin és multi-ásványianyag bomba. Ám nem mindenki szereti. Pedig a legújabb kutatások szerint nagyon egészséges, és gyakrabban kellene fogyasztani mindenkinek. Ha valaki nem tudja ezt megtenni, annak remek megoldás a Vitaking Brokkoli koncentrátum. A brokkolicsírában található szulforafán a növény legértékesebb hatóanyaga. A Vitaking koncentrált brokkolicsíra kivonat 400mcg szulforafán (SFN) tartalomra van sztandardizálva. Minden kapszula BroccoPhanne® márkájú szulforafán-glükozinolátot (SGS) tartalmaz (koncentrált brokkolicsíra kivonat).

 

Figyelmeztetés

A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!

Napi ajánlott mennyiség

1 kapszula

Kiszerelés

60 kapszula

OÉTI bejegyzési szám

9596/2011

  • Brokkoli koncentrátum a mindennapokra

    A brokkoli a közelmúltban ez a hatóanyag több vizsgálat középpontjába került. Egészségügyi szempontból előnyös tulajdonságaiért elsősorban a bennük található szulforafán névre keresztelt kénvegyület a felelős. Megvizsgálták ennek kémiai és biokémiai tulajdonságait és mára egy seregnyi adat áll rendelkezésünkre, ami igazolta az eredeti feltevést. Napjainkig több mint 500 olyan vizsgálatot végeztek el, amelynek célja a szulforafán, illetve annak előanyaga, a glükorafanin hatásmechanizmusának és biológiai aktivitásának felderítése volt.

     

    Brokkoli igazi multivitamin és ásványi anyag bomba

    A brokkoli igazi multivitamin és multi-ásványianyag bomba: jelentős mennyiségű A-, C-, E- és B-vitamint tartalmaz, a benne lévő kalcium pedig erősíti a csontozatot. Sok benne a magnézium a kálium, és a béta-karotin is. Nyomelemek közül nagyobb mennyiségben a vas és a szelén található meg benne. A legértékesebb vegyülete a szulforafán.

    A brokkolicsírában a szulforafán előanyaga, a glükorafanin található meg. Ez két módon képes szulforafánná alakulni.

    1. A nyers brokkoli összerágásakor a benne található enzimek hatására létrejön. Ezek az enzimek 40 celsius fok körül elpusztulnak, ezért a folyamat csak nyers brokkoli esetén zajlik le így.
    2. Főzést vagy párolást követően a hatás másként jön létre. Ez az enzim megtalálható az egészséges bélrendszerben is és mivel a glükorafanin nem hőérzékeny, a folyamat lejátszódik főtt brokkoli esetében is.

    Mindennapos fogyasztás

    Akár a nyers csírát fogyasztja valaki minden nap, akár a főtt brokkolit, akár a kivonatot kapszulában, a hangsúly a mindennapos fogyasztáson van, amennyiben valamilyen speciális okból kifolyólag fogyasztjuk és nem az íze kedvéért.

    Tehát egészséges, de sajnos nem épp a legkedveltebb zöldségek egyike. Szulforafán a brokkolin kívül a karfiolban és a káposztában – és más káposztafélékben – is található, de legnagyobb mennyiségben a friss brokkoliban fordul elő. Az lenne a legideálisabb, ha mindenki friss zöldségformájában jutna hozzá ehhez a fontos tápanyaghoz.

    De ha ezt nem tudja megtenni, nagyszerű megoldást jelent a hatóanyag koncentrátum kapszulába zárva. Az elérhető kutatási eredmények alapján a brokkolicsíra- és magkivonat tipikus adagolása napi 50–100mg szulforafán-glukozinolát, kisebb adagokra osztva.

    Termékünk kapszulánként 500mg koncentrált brokkoli csíra kivonat, ami 400mcg szulforafán (SFN) tartalomra van sztandardizálva. Minden kapszula 30mg BroccoPhanne® márkájú szulforafán-glükozinolátot (SGS) tartalmaz (koncentrált brokkolicsíra kivonat).

    Paul Thornalley professzor szerint:

    “… fontos lenne a jövőben nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy minél több brokkoli, kelbimbó és káposzta legyen a cukorbetegek étlapján. “Hisszük, hogy jót fog tenni nekik.”

  • Cikkszám
    vd697892
Webáruház készítés